Hjelp!

Trenger du hjelp med Squarespace-siden din? Her har vi samlet nyttig informasjon og lenker som tar deg til Squarespace sin dokumentasjon. Hvis du ikke finner svar på spørsmålene dine, kan du gjerne kontakte oss. Vi hjelper deg etter beste evne.

Grunnleggende

Logge inn og ut . . .

Logge inn
– Gå til nettsiden din.
– Trykk på tasten «Esc» på tastaturet.
– Skriv inn brukernavn og passord.

Logge ut
– Naviger deg tilbake til «Home» i menyen til venstre.
– Klikk på bildet til brukerkontoen din nederst i menyen til venstre.
– Klikk på navnet ditt øverst til høyre på siden som vises.
– Velg «Logout».

Menyen i Squarespace er veldig enkel å bruke. De to viktigste valgene du kommer til å bruke, er Pages og Analytics. Pages brukes til å vedlikeholde innholdet på nettstedet ditt, og Analytics brukes til å vise statistikk om brukere.
Les mer om menystrukturen hos Squarespace.

Nivåene i sidemenyen . . .

Sidemenyen (Pages) er delt inn i tre nivåer:
– Main navigation: Her legger du sider som skal være synlige i hovedmenyen.
– Secondary navigation: Her legger du sider som skal være synlige i undermenyen. Ikke alle nettsider bruker undermeny, så det er ikke sikkert at du skal bruke denne funksjonen.
– Not linked: Her legger du innhold som ikke skal være synlig i noen av menyene.
Les mer om strukturen hos Squarespace.

 

Sider og innhold

Lage ny underside . . .

Vanlige undersider er allsidige og kan brukes til nesten alt. Når du oppretter en ny underside, får du et blankt lerret som du deretter fyller med blokker for å sette inn tekst, bilder, skjemaer med mer.
Les mer om undersider hos Squarespace.

Album . . .

Bruk bildegalleri til å legge til et galleri med musikk på nettsiden din.
Les mer om album hos Squarespace.

Landingsside . . .

Landingssider viser informasjon på én enkelt side, perfekt når du skal informere om et arrangement, samle inn e-postadresser, informere om en boklansering og lignende.
Landingssider er litt annerledes enn resten av Squarespace. Landingssidene er ferdig designet slik at du kun endrer bilder, tekst, knapper, skjemaer, kart og lignende.
Les mer om landingssider hos Squarespace.

Kalender . . .

Ved hjelp av kalenderfunksjonen i Squarespace kan du enkelt lage en brukervennlig oversikt over aktiviteter, arrangement, konserter og lignende.
Les mer om kalenderfunksjonen hos Squarespace.

Eksterne lenker . . .

Av og til kan det være nødvendig å lenke til andre nettsteder i hovedmenyen. Squarespace har innebygd funksjonalitet for dette.
Les mer om eksterne lenker hos Squarespace.

Bildegalleri . . .

Squarespace har innebygde sidetyper som kan brukes til å vise bildegalleri eller filmer.
Les mer om bildegalleri hos Squarespace.

Samleside . . .

Dette er en nyttig funksjon som er tilgjengelig på enkelte nettsteder. Samlesiden lar deg samle bilder og innhold fra flere undersider og vise dem samlet. Vi bruker ofte denne sidetypen på for eksempel forsider.
Les mer om samlesider hos Squarespace.

Blokker . . .

Blokker er selve byggesteinene i Squarespace og er også det som skiller denne publiseringsløsningen fra de fleste andre på markedet. Alt innhold på sider, aktiviteter, produkter og nyhetsartikler/bloggposter bygges opp ved hjelp av blokker. Blokkene kan inneholde tekst, bilder, filmsnutter, musikk, innhold fra sosiale medier og mye mer.
Les mer om blokker hos Squarespace.

Organisere innholdet . . .

Det er enkelt å endre rekkefølge på undersider, legge til sider i menyen på nettsiden, endre navn på undersider og så videre.
Les mer om organisering av innhold hos Squarespace.

Slette og gjenopprette sider . . .

Du kan enkelt slette sider i Squarespace, og hvis du angrer deg, kan du normalt gjenopprette dem igjen.
Les mer om sletting og gjenoppretting hos Squarespace.

Blogging / nyhetsfunksjon . . .

Squarespace har innebygd funksjon for blogging / publisering av nyhetssaker. Du kan enkelt skrive, redigere, publisere og slette innhold.
Les mer om bloggfunksjonen hos Squarespace.

Skjemaer . . .

Squarespace har en innebygd funksjon for skjemaer. Dette er praktisk når du skal samle inn informasjon, få brukerne til å kontakte deg og lignende.
Les mer om skjemaer hos Squarespace.

Lenker og filer . . .

Du kan enkelt lenke til annet innhold på din egen nettside, innhold på andre nettsider eller til og med filer for nedlasting i Squarespace.
Les mer om lenker og filer hos Squarespace.

 

Bilder og film

Generelt om bilder og film . . .

Gode bilder og filmer er viktig hvis du vil skille deg ut. I Squarespace kan du bruke bilder og filmer i innholdet, du kan lage gallerier, bannere, bakgrunnsbilder og bruke logoer.
Les mer om bilder og film hos Squarespace.

Redigere bilder . . .

Squarespace har en innebygd funksjon for redigering av bilder. Som en tommelfingerregel bør du alltid påse at alle bilder har tilstrekkelig oppløsning (anbefalt minimum 1920 x 1080 piksler). Du kan beskjære bildene på forhånd eller direkte i Squarespace.
Les mer om bilderedigering hos Squarespace.

Film . . .

For å kunne bruke filmsnutter på nettsiden din må du først laste de opp til YouTube eller Vimeo. Når det er gjort, kan du enkelt sette inn filmene i innholdet på nettsiden, i gallerier og i bannere.
Les mer om film hos Squarespace.

 

Søkemotoroptimalisering

Generelt om søkemotoroptimalisering . . .

Søkemotoroptimalisering, eller SEO, er viktig for å gjøre netsiden din synlig i søkeresultater. Søkemotorene bruker egne algoritmer for å avgjøre hvilke nettsider som blir synlige, men Squarespace sørger for at alt ligger til rette for at nettsiden din får god synlighet.
Les mer om søkemotoroptimalisering hos Squarespace.

Forbedre synligheten . . .

Selv om søkemotorene bruker sine egne algoritmer for å bestemme hvilke nettsider som skal synlige, er det noen enkle grep du selv kan ta for å sikre at nettsiden din blir så synlig som mulig. Disse grepene inkluderer ting som å påse å bruke gode titler på undersidene dine, bruke alt-tekst på bildene du publiserer og å skape innhold, for eksempel ved å blogge.
Les mer om synlighet hos Squarespace.

 

Sosiale medier

Dele innhold i sosiale medier . . .

Hvis du kobler nettsiden din opp mot kanalene dine i sosiale medier, kan du enkelt publiser innhold fra nettsiden og ut i disse kanalene. Du kan også bruke Squarespace sine innebygde funksjoner for å la brukerne dine dele innholdet ditt i de sosiale mediene de bruker.
Les mer om sosiale medier hos Squarespace.

Koble nettsiden til sosiale medier . . .

For å kunne bruke Squarespace sine funksjoner for deling i sosiale medier, må nettsiden din kobles opp mot dine kontoer i de sosiale mediene du vil benytte deg av.
Les mer om dette hos Squarespace.

 

Statistikk

Innebygd statistikkfunksjon . . .

Mange av kundene våre bruker Google Analytics for å få statistikk for bruk av nettsidene sine, men Squarespace har også en innebygd funksjon som viser nyttig informasjon.
Les mer om statistikkfunksjonen hos Squarespace.

Bruke Google Analytics . . .

Din Google Analytics-konto kan enkelt kobles opp mot nettsiden din. Dette gjør vi normalt før du får nettsiden din, men du kan også gjøre det selv dersom du oppretter en Google Analytics-konto senere.
Les mer om Google Analytics hos Squarespace.

 

Konto og fakturering

Fakturering . . .

Årsavgiften for publiseringsløsningen betaler du direkte til Squarespace. Vi anbefaler alltid at kundene våre betaler for et helt år – det sparer du noen kroner på.
Les mer om fakturering hos Squarespace.

Brukere . . .

Hvis dere er flere som skal vedlikeholde nettsiden, anbefaler vi at hver bruker får sin egen konto. Da vil det vises riktig navn i bloggposter og aktiviteter, og samtidig slipper du unødvendige problemer hvis det blir utskiftinger i organisasjonen. Brukere kan ha forskjellige tilgangsnivåer etter hvilken rolle de skal ha på nettsiden.
Les mer om brukere hos Squarespace.

 

Nettbutikk

Generelt om nettbutikker i Squarespace . . .

Squarespace har innebygde funksjoner for deg som skal drive nettbutikk. Med Squarespace kan du enkelt selge produkter og tjenester, og hvis du kobler til en betalingsformidler, kan du også ta betalt med kredittkort.
Les mer om nettbutikker hos Squarespace.

Legge til produkter . . .

Det er enkelt å legge til nye produkter i nettbutikken din. Brukergrensesnittet er intuitivt, og du har mange valgmuligheter.
Les mer hos Squarespace.

Frakt . . .

Du velger selv hvilke fraktalternativer du vil tilby og hvilke priser disse skal ha.
Les mer om frakt hos Squarespace.

Betalingsmåter . . .

Du kan velge å fakturere eller sende varer i postoppkrav, men du kan også koble Squarespace opp mot betalingsleverandørene PayPal eller Stripe slik at kundene dine kan betale med kredittkort direkte i nettbutikken din.
Les mer om betalingsmåter hos Squarespace.